kezdőlap
kezdőlap
kezdőlap
Rólam
Blog
Blog
Blog
Mesekönyvek
Mesekönyvek
Mesekönyvek
Tevékenységek
Tevékenységek
Tevékenységek
Ti küldtétek
Ti küldtétek
Ti küldtétek
kapcsolat
kapcsolat
kapcsolat
Rólam
Meghívásom egyszerű módja
Meg szeretnél hívni iskoládba, óvodádba, könyvtáradba?
Szeretettel küldöm Mindenkinek azt az összefoglalót, ami alapján engem könnyen meg lehet hívni (AKÁR INGYENESEN), hogy előadást, író-olvasó találkozót tartsak a gyerekeknek!
Várom szeretettel a meghívásokat, leveleket!
 
A nevem, Böde Péter. Vándor Meseíró, Vándor Tanító vagyok.
14 éve írok és rajzolok mesekönyveket, versesköteteket, színezőket. 8 éve tartok író-olvasó találkozókat gyermekeknek és felnőtteknek országhatáron innen és túl. Vándorként 242 magyar településen megfordultam és több mint 450 intézményben tartottam már előadásokat, foglalkozásokat, találkozókat.
Évente 25 000 gyermekkel találkozok. Nyaranta több mint 150 diáknak tartok alkotótáborokat Magyarországon és a Felvidéken is. Pár óra alatt tanítom meg nekik a rovásírást.
Ez idáig 4000 rajzot, verset, mesét kaptam a fiataloktól az előadásaim után. A diákoknak megmutatom a találkozókon azt is, hogy 8-10 évesen milyen képregényeket készítettem és a könyveim eredeti rajzait is elviszem nekik. A találkozók után a gyerekek alkotási lázban égnek, mert rájönnek, hogy én is úgy kezdtem, mint Ők.
 
Előadásaim fő célja, hogy a fiatalok megszeressék az olvasást, a magyar nyelvet, lelkesen alkossanak, és legfőképpen gondolkozzanak. Mindezt humoros formában tálalom, így sokkal fogékonyabbak a különböző témákra. Foglalkozunk a magyar nyelvvel, mint varázs nyelvvel; a Természet és az ember kapcsolatával; rajztechnikákkal; találós kérdéses formában játszunk a verseimmel, amiket Ők mondanak el az előadáson; mesét mondok; bevonom a diákokat az előadásba, így interaktívvá teszem a programot.
 
Szülőknek szánt előadásaim témái:
- Hogyan tudja a mai gyermek a régi hagyományokat és a mai Világot egységben látni?
- Nagyszülő–szülő-gyermek kapcsolat régen és most
- A magyar népmesék szerepe, mondanivalója és igazi tanítása, amivel gyerekeinket meg kell ismertetnünk
- A rovásírás, mint ősmagyar írásmódunk és a magyar népviseletek hihetetlen kapcsolata
- A Vándor Meseíró - Alkotótábor céljai
- A magyar nyelv varázslata, mellyel napjainkat is egyszerűbbé és értékesebbé tehetjük
- Lelki táplálékok kicsiknek és nagyoknak
 
Ajánlom magam!
Általában 1-2 hónapra előre vannak meghívásaim minden napra. Így, ha időben beszélünk, minden esetben tudok meghívást teljesíteni.
Főként alsós és 5-6. évfolyamos diákoknak tartok előadásokat, viszont óvodás korú gyerekekhez, vagy középiskolákba, felsőoktatási intézménybe is szívesen megyek, és szülőknek is tartok előadásokat „A mese, nem mese” címmel.
 
Keressenek az info@vandormeseiro.hu fénypostán!
Várom szeretettel!
Üdvözlettel Böde Péter, a Vándor Meseíró
© Copyright 2011 Böde Péter